fbpx

Festivalverslag Jera On Air 2015: Dag 2

Jera On Air maakt zich op voor het begin van dag twee. Wij moeten nog even bekomen van A Day To Remember en besluiten wat later naar de festivalweide af te zakken. Het is zaterdagmiddag en het lijkt erop dat velen nog hebben gefeest tot de vroege uurtjes. Het publiek oogt wat slaperig, maar wordt al vroeg wakkergeschud door Destine op de Impericon Main Stage. De band is vrij populair in Nederland en er kwam aardig wat volk opdagen. De poppunkband schotelde variërende ritmes voor, wat zorgde voor een boeiend geheel. De mannen stonden vol zelfvertrouwen en energie te spelen en dat heeft zo zijn effect op het publiek. Het waren vooral jonge vrouwelijke fans die vooraan het podium losgingen, maar de rest van de tent deed gezellig mee.

Festivalverslag Jera On Air 2015: Dag 2Dan wachten op Authority Zero. De punkrock van deze groep laat zich maar al te graag beïnvloeden door ska en reggae. Het deed ons soms wegdromen aan muziek van Pennywise en Bad Religion. Een strakke show die iedereen aan het bewegen krijgt. Het eerste hoogtepuntje van dag twee.

En hop, snel naar de Large Stage, waar Strung Out klaarstaat om hun ding te doen. ‘Punkrock in the face’ dat is in het kort hoe je Strung Out zou kunnen omschrijven. Met teksten over alles wat foutloop in de maatschappij kregen ze het publiek toch naar hun hand. Een geslaagde passage van deze oude punkers, die op het podium ronddartelen als jonge veulens.

10439057_952635584779005_2911837472238436397_nTijd om even wat tot rust te komen om vervolgens alles te geven op een dj-set van Enter Shikari, maar dan in de vorm van Shikari Sound System. Mixen van eigen nummers en daartussen enkele klassiekers, een geslaagde combinatie! Net wat we nodig hadden om ons op te warmen voor Millencolin. Eén van de topnamen op de affiche en die status deden ze alle eer aan. Materiaal genoeg om uit te kiezen, zeker met het nieuwe album True Brew. Na 9 nummers springen en headbangen is het tijd om af te ronden met No Cigar. We zijn opgewarmd en helemaal klaar voor Enter Shikari.

Een goedgevulde tent, bier, ambiance en Enter Shikari. Een gedroomd huwelijk! Bij Radiate en Sorry, you’re not a winner vloog het dak al van de tent. De energie die de band uitstraalde weerspiegelde op het publiek. Niet de beste set dat we al gehoord hebben van de Britten, maar wel krachtig genoeg om overeind te blijven. Mothership en Anaesthesist mochten de set afsluiten en zo had dé headliner van dag twee er een geslaagd optreden opzitten. Wat ons betreft mochten ze het festival afsluiten, maar die eer was weggelegd voor All Time Low.

Plots werd het ons duidelijk waarom alle jonge meisjes uren op voorhand al aan de Main Stage stonden te kamperen. All Time Low was op komst. De band leek ons op het eerste zicht niet meteen de grote headliner van het festival, maar die mening moesten we herzien na het optreden. Live staan de heren als een huis, daar is weinig op aan te merken. Met nummers als Lost in Stereo, Stella en Weightless kregen ze de hele tent met gemak mee. Maar ze bouwden op naar een hoogtepunt, en dat kwam er ook: Afsluiten deed All Time Low met Something’s Gotta Give, Dear Maria, Count Me in en de Greenday-cover American Idiot.

11297829_10155744758290531_429074268_nConclusie: 38 bands, vier podia waar verschillende genres aan bod komen, een unieke sfeer en een klein maar gezellig festivalterrein. Daarmee doet Jera On Air het goed, heel goed zelfs. Het ‘kleine broertje van Groezrock’ wordt steeds groter en groter. Een andere grote troef van het festival is de voordelige ticketprijs (een combiticket kost maar €60). Voor de twijfelaars onder ons: een aanrader! En aan alle aanwezige festivalgangers afgelopen weekend: Bedankt voor deze unieke sfeer! Wij zijn alvast verkocht!

99 Festivals bedankt de organisatie voor deze geslaagde editie en hoopt volgend jaar opnieuw van de partij te zijn.