fbpx

Eerste namen voor Rock Herk 2015

De start van het Belgisch festivalseizoen komt langzaam aan dichterbij en het oudste alternatieve muziekfestival van het land vond het dus hoog tijd om een eerste lading namen aan te kondigen. Rock Herk 2015 kan op het hoofdpodium meteen uitpakken met twee exclusieve shows. De Amerikaanse alternatieve rockband Helmet zal op het festival hun enige Europese zomershow spelen. Ook legendarische shoegaze band Slowdive, die vorig jaar nog op Pukkelpop  stonden, komt exclusief voor Rock Herk terug naar België. Meuris wordt 25 jaar en komt langs met met het beste van NoordkaapMonza tot uiteraard Meuris zelf.

SlowdiveTerminal5_10252014_KhadijaBhuiyan-25-1200x494Verder biedt het hoofdpodium plaats aan de elektronische klanken van Amerikaan Baths en de Brusselse multi-instrumentalisten van BRNS. Uit Nederland verwelkomt Rock Herk garagerockers Afterpartees. Uiteraard is er ook plaats voor opkomend Belgisch talent met het Brusselse duo Hydrogen Sea en winnaar van De Nieuwe Lichting 2015 van Studio Brussel ZinGeR.

De Club biedt naar goede gewoonte plaats aan het hardere werk en dit jaar zal de hardcore punk band H2O op vrijdag de tent doen ontploffen. Verder staan het Amerikaanse Expire, de Nederlanders van No Turning Back en Briqueville uit Gent in de Club. In de late uren wordt al dat live geweld naar goede gewoonte aangevuld met meer dansbaar materiaal. Gui Borrato en Nathan Fake brengen het beste wat house, techno en minimal te bieden hebben. Meer namen volgen binnen enkele weken.

De 33ste editie van Rock Herk 2015 vindt plaats op 17 en 18 juli 2015 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad. Tickets voor Rock Herk zijn online te verkrijgen via de website. Een combiticket kost 30 euro (exclusief servicekosten). Een dagticket kost 18 euro op vrijdag en 20 euro op zaterdag (exclusief servicekosten)  Een campingticket kost 10 euro en campingticket is geldig vanaf vrijdagochtend 17 juli om 10u00 tot en met zondag 19 juli om 12 uur.