fbpx

Dranouter uitgeroepen tot duurzaamste festival

Festival Dranouter wint de Groene Vent award van OVAM in de categorie Grote Evenementen. Deze prijs is een opsteker en bevestigt de inspanningen die het festival sinds jaar en dag neemt om z’n ecologische voetafdruk te verminderen.

Dranouter uitgeroepen tot duurzaamste festivalDit jaar heeft de organisatie de award te danken met enkele maatregelen die ze troffen. Zo was er de verdere uitbouw van de eco-camping, een samenwerking met Natuurpunt (voor het tweede jaar op rij) waarbij een deel van de ticketinkomsten werden afgestaan om lokale eco-initiatieven te steunen, werden strenge milieuafspraken met de cateringstanden gemaakt, kon je zelfs insecten proeven, werden er herbruikbare en recuperatie-materialen gebruikt op het festivalterrein en mocht de eco-pollutieman gras-boetes uitschrijven aan publiek die zich niet aan de afvalregels hielden.

Naast de erkenning en de award ontvangt Festival Dranouter ook een prijs van 6000 euro. Die ze dan weer volledig investeren om in 2015 de impact van het festival verder te reduceren. Vergeet Festival Dranouter 2015 niet in je agenda aan te stippen op 7-8-9 augustus en ontdek het groene festival in een prachtig natuurlandschap!