fbpx

Dranouter Festival wordt 100% klimaatneutraal

Dranouter Festival kijkt uit naar z’n 45ste editie dat start over een kleine maand, maar ze kijken nog verder vooruit. De organisatie scherpt de komende jaren z’n klimaatambities verder aan en wil een 100% klimaatneutraal festival op poten zetten tegen 2024.

Dranouter Festival wordt 100% klimaatneutraalOm dat doel te halen tegen de 50ste verjaardag van het festival, wil de organisatie jaarlijks een significante reductie van de CO2-uitstoot realiseren met als doel: 50% minder tegen de 50ste editie van het festival. De rest van de uitstoot zal de organisatie compenseren met het aanplanten van bossen.

Daarnaast zal de UGent urine omtoveren tot drinkwater en mestkorrels. Die mestkorrels zullen gebruikt worden om planten op het festivalterrein te bemesten.

Het festival ontvangt binnenkort namen als Black Box Revelation, Jasper Steverlinck, SX, Ibeyi, NovastarTom Odell, Tourist LeMC, The Kooks, Zwangere Guy en Joan As Police Woman.

Festival Dranouter 2019 vindt plaats in het West-Vlaamse Heuvelland op 2, 3 en 4 augustus. De ticketverkoop loopt via de website van het festival en voor een combiticket betaal je €130.

Dranouter Festival 2019