fbpx

Dit zijn de vijf kanshebbers voor TW Classic 2018

We weten al geruime tijd dat TW Classic 2018 zal doorgaan op zaterdag 14 juli. Wat we nog niet weten, is wie het festival zal headlinen. Hoog tijd dat we de vijf kanshebbers voor TW Classic 2018 eens op een rijtje zetten.

UPDATE: De headliner van TW Classic 2018 is niemand minder dan Editors! Zij worden op zaterdag 14 juli bijgestaan door nog drie extra namen!

Editors TW Classic 2018Editors: Inmiddels staan ook Tom Smith en co al meer dan 15 jaar op de planken. Het zou niet meteen een grootse headliner zijn voor TW Classic, maar ze zijn nergens zo geliefd als in ons land. Dat bewezen ze telkens  tijdens hun 6 passages op Rock Werchter.

Muse: Ondertussen staat Muse al 25 jaar op de planken en ook de eerste hits liggen al meer dan 15 jaar achter ons. De Britse succesmachine pakte in 2013 Werchter Boutique nog volledig in en ook bij elke passage op Rock Werchter bliezen ze het dak er af.

Eric Clapton: Deze legendarische gitarist heeft sinds lange tijd nog eens een groot Europees concert op de agenda geprikt. Zondag 8 juli staat Slowhand op de planken van British Summer Time. Een niet te missen kans, misschien wel de laatste, voor TW Classic om Tears In Heaven en I Shot The Sheriff door de boxen van Werchter te knallen.

Fleetwood Mac: De legendarische band is terug bij elkaar en viert hun 50ste verjaardag. Eerder lieten ze al weten dat er voor komende zomer plannen op tafel liggen voor een afscheidstour. Voorlopig is het nog akelig stil, maar daar kan wel eens snel verandering in komen.

Lenny Kravitz: Nog een gitaarvirtuoos die plannen heeft voor de zomer van 2018. Zijn tourschema staat al aardig vol, maar deze fantastische krullenbol staat enkele dagen voor TW Classic 2018 in Frankrijk op de planken. UPDATE: Helaas kiest Lenny voor de planken van het Sportpaleis op vrijdag 15 juni.

Ook het dagprogramma moet nog opgevuld worden door enkele bands en hiervoor halen we onze inspiratie bij onze noorderburen, meer bepaald bij Bospop Weert en Concert @ Sea. Deze festivals vallen in de buurt van TW Classic en wisten al enkele mooie namen te strikken als Live, A-Ha, Billy Idol, Jonathan Jeremiah, Venice en Alanis Morissette. Ook De Kreuners zouden wel eens hun comeback kunnen maken op TW Classic.