fbpx

Dit zijn de kanshebbers voor Pukkelpop 2017

Pukkelpop 2017 zal plaatsvinden op 16, 17, 18 en 19 augustus, maar wie er juist op de planken zal staan, is nog niet geweten. Enkele artiesten en andere Europese festivals lieten al in hun kaarten kijken en zo kunnen we goed inschatten wie de grote kanshebbers zijn voor een plekje op de Pukkelpop-affiche. Hier zijn ze:

Pukkelpop 2017 Mumford & SonsMumford & Sons: Misschien wel de allergrootste kanshebber voor Pukkelpop 2017! De Britse folkrock band staat tijdens Pukkelpop op Lowlands en FM4 Frequency. Pukkelpop ligt niet veraf en mag dus zeker niet ontbreken in hun Europese tour.

The xx: Jamie, Romy en Oliver hebben het druk in 2017. Na een reeks zaalshows speelt The xx op enkele Zuid-Amerikaanse Lollapalooza festivals, om vervolgens af te zakken naar het Europese vasteland. De band is in augustus al bevestigd voor Lowlands, Øya Festival en Flow Festival.

Pukkelpop 2017 EditorsEditors: De huisband van Rock Werchter kan dit jaar wel eens op Pukkelpop headlinen. Tom Smith en co zijn bevestigd voor Lowlands en dan is de overstap naar België snel gemaakt. De laatste passage van Editors op Pukkelpop dateert van 2014.

Major Lazer: Van een feestje zijn ze niet vies op Pukkelpop. Als het dak er af moet, dan komt Major Lazer graag langs. Het trio tourt een hele festivalzomer lang en het zou ons dan ook niet verbazen moesten de heren de Main Stage feestelijk afsluiten, zoals ze dat in 2015 al zo mooi deden.

Pukkelpop 2017 Ellie GouldingEllie Goulding: De wulpse blondine stond in 2016 nog op het hoofdpodium van Rock Werchter. Ze heeft duidelijk de smaak te pakken, want ook in 2017 zal Ellie Goulding op enkele Europese festivals staan. Voorlopig laat de Britse zangeres niet al te veel in haar festivalkaarten kijken, maar er is al een bevestiging binnen voor het Zwitserse Summerdays Festival, eind augustus.

The Prodigy: De firestarters zijn net als Major Lazer de ideale feestbeesten om een Pukkelpop-avond af te sluiten. Ze staan enkele dagen na Pukkelpop op het Zwitserse Zürich Openair.

Bastille: De band is immens populair in ons land en heeft ondertussen een karrenvracht aan hits verzameld, genoeg om als (co-)headliner op de Main Stage te staan. Bastille speelt begin augustus op het Spaanse Arenal Sound en enkele dagen na Pukkelpop op het Britse dubbelfestival reading & Leeds.

Wat rest is de natte droom van Chokri en vele Pukkelpoppers: Muse. Het zou allicht een klein wonder heten, moest het lukken om de Britse band naar Kiewit te halen. Onbegonnen werk zelfs, maar er blijft een klein waterkansje bestaan, want Muse staat een week na Pukkelpop op het Britse dubbelfestival Reading & Leeds.

Pukkelpop 2017 ElbowNiets dan toppers in augustus!

Zijn er nog andere toppers die kunnen headlinen in één van de Pukkelpop-tenten of aantreden als co-headliner op de Main Stage? Jazeker! En het zijn niet van de minste!

We denken meteen aan namen als Elbow, Chance the Rapper, Flume, The National, Interpol, Volbeat, Jamiroquai, Moderat, Cypress Hill, Frank Ocean, Bear’s Den, Parov Stelar, Rise Against, Bad Religion, Kygo, Billy Talent, Kensington, Birdy en Lana Del Rey. Al deze namen touren komende festivalzomer, hebben in augustus al festivals op hun agenda staan én zijn vrij tijdens Pukkelpop… als dat geen mooi nieuws is!

Pukkelpop 2017 Oh WonderAndere mooie namen als Oh Wonder, Tom Odell, Mura Masa, Tove Lo, Beach House, Jake Bugg, London Grammer, Nothing But Thieves, Glass Animals, The Hives, Mac Demarco, Cashmere Cat, Ty Segall, George Ezra, en Two Door Cinema Club mogen ook zeker niet ontbreken in dit lijstje.

Tot slot zijn er nog enkele namen die touren in augustus en zich reeds bevestigden voor festivals die in dezelfde periode als Pukkelpop vallen: The Bloody Beetroots, Yellow Claw, GTA, Shadow, GusGus, Oliver Heldens, Roger Sanchez, Dixon, Dub FX, Kraftklub, Klingande, Aphex Twin en W&W.

De 32ste editie van Pukkelop zal doorgaan van woensdag 16 tot zaterdag 19 augustus 2017. Pukkelpop 2017 zal plaatsvinden op zijn vertrouwde Pukkelpopweide in Kiewit ten noorden van Hasselt.