fbpx

Deze 9 bands mag je niet missen op Best Kept Secret 2018

Het eerste grote zomerfestival komt er aan: Best Kept Secret 2018! Ook dit jaar staan de Beekse Bergen decor voor heel wat geweldige live-muziek. Uiteraard mag je de terugkeer van Arctic Monkeys niet missen, al is het maar om te checken of Alex Turner nog steeds dat ringbaardje heeft. Verder lijkt het ons ook vanzelfsprekend dat je vooraan staat tijdens de ijzersterke show van The National, maar ook deze negen bands zijn zeker de moeite waard.

Vrijdag 8 juni

Tom Grennan (16:30 – ONE): Ondertussen heeft Tom Grennan al lang gevonden wat hij zocht: een groot podium waar iedereen kan genieten van zijn rauwe soulstem. Hij zal al heel vroeg op de eerste festivaldag een stevige live performance neerzetten die je niet snel zal vergeten.

Susanne Sundfør (17:30 – THREE): De Noorse singer-songwriter zet je met beide voetjes op de grond dankzij haar piano-songs, die gepaard gaan met een vleugje elektronica. Zij zorgt ongetwijfeld voor het eerste intieme moment van de dag.

Naaz (21:30 – THREE): Het gaat snel voor de Rotterdamse schone. De 19-jarige Naaz bracht nog maar net haar debuut EP Bits Of Naaz uit en haar quirkpop-songs veroverden al heel Nederland. Nu nog op Best Kept Secret, begin juli op de festivalweide van Rock Werchter.

Een kleine tip: duik al dansend de nacht in met The Comet Is Coming en sluit je eerste festivaldag af met een bezoek aan het Britse Grimetalent Flohio.

Zaterdag 9 juni

Isaac Gracie (12:15 – TWO): Het begon allemaal met kleine demo’s akoestisch op te nemen in zijn slaapkamer, maar ondertussen vult Isaac Gracie liever concertzalen en toert hij langs Europese festivals. Hij opent Stage TWO en fans van Jeff Buckley, Radiohead en Angus & Julia Stone komen hier zeker aan hun trekken.

Wolf Alice (16:10 – ONE): Alom geprezen en het beste wat Engeland te bieden heeft op vlak van indie rock. Ondertussen al hun derde passage op Best Kept Secret en ze staan steeds een trapje hoger op de affiche. En terecht!

Mattiel (18:00 – FIVE): De Amerikaanse Mattiel brengt de jaren ’60 terug naar de Beekse Bergen. Haar retropop-songs zweven ergens tussen soul, rock, pop en blues. Een optreden dat zeker en vast niet zal vervelen!

Om 21u ’s avonds sta je voor een aartsmoeilijke keuze. Kies je voor wat hiphop van Vince Staples, het brute geweld van onze Belgische vrienden van Cocaine Piss of trek je richting Alex Cameron en zijn indiepop-rock? Sta je om 22u bij The National, dan lijkt Alex Cameron ons de ideale opwarmer.

Zondag 10 juni

Moaning (13:20 – FIVE): Schenk op zondagmiddag je volledige aandacht aan Moaning. Hun titelloze debuut is een postpunk-pareltje en vergelijkingen met Joy Division en Interpol zijn nooit ver weg.

Rostam (17:30 – THREE): Kiezen is verliezen. Het optreden van Rostam valt samen met Ty Segall, maar toch geniet het ex-Vampire Weekend lid onze voorkeur. De Iraanse Amerikaan staat te popelen om zijn debuutplaat Half-Light te spelen, die lovende reacties kreeg van o.a. Pitchfork, Rolling Stone en Consequence of Sound.

Father John Misty (20:30 – ONE): Mr. Tillman, voormalig drummer bij Fleet Foxes, bezet als Father John Misty het hoofdpodium op zondag. Verwacht je aan romantische indiefolk, overgoten met zwarte humor en een frontman die je ogen geen seconde kunnen loslaten. “Hilarisch, bijtend absurdistisch en hartverscheurend”.

Best Kept Secret 2018 vindt plaats op 8, 9 en 10 juni op het terrein van de Beekse Bergen. De ticketverkoop loopt via de website van het festival. Alle vrijdag- en zaterdagtickets zijn helaas al uitverkocht. Klik hier voor het blokkenschema.