fbpx

Crowdfunding Rock Herk voor een verder bestaan

Rock Herk bannerDoor het huidige economische klimaat waarin de muzieksector zich bevindt, is gebleken dat het steeds moeilijk wordt voor kleine en middelgrote festivals om stand te houden. Dit door alle economische wetmatigheden waaraan ze gebonden zijn. De kleine en middelgrote festivals die er de laatste jaren de brui aan hebben gegeven zijn dan ook niet meer op één hand te tellen.

Zo zette Rock Herk zich uit het niets zichzelf te koop op eBay. Het wou zich hiermee op eigen wijze de aandacht naar zich toe trekken. Door 2 uitgeregende edities in 2011 en 2012 kreunde het festival onder de financiële problemen. De vrijwilligers achter het festival lanceerden, samen met de eBay-actie, dan ook een oproep naar hulp om Rock Herk terug een gezonde toekomst te bieden. Uit verscheidene reacties werd duidelijk dat een crowdfunding-project de oplossing kan bieden.

Rock Herk roept alle fans op om een klein bedrag te investeren. Samen kan iedereen zorgen voor voldoende zekerheid om Rock Herk een gezonde toekomst te bieden en te herlanceren. Wanneer de organisatie 50.000 euro verzameld krijgt vóór 10 april, is er voldoende zekerheid om in 2014 een nieuwe editie op poten te krijgen.

Wanneer het vooropgestelde bedrag niet wordt gehaald vóór 10 april, zal dat het einde betekenen van Rock Herk. In dat geval krijgt iedereen die zich reeds heeft ingeschreven zijn geld terug. Dat scenario is voor de organisatie echter geen optie. Daarom doet het iedereen die besluit Rock Herk te steunen een geweldig aanbod. Wat krijg je in de plaatst als je mee investeert in Rock Herk?

  • Je wordt lid van de Rock Herk familie en krijgt, zolang Rock Herk bestaat, gratis verzekerde toegang tot het festival, inclusief uniek Rock Herk-festivalbandje.
  • Je investeert mee in een plek waar blijvend jong en onbekend talent kan ontdekt worden.
  • Je naam wordt vermeld op de website en op het festivalterrein (optioneel).
  • En het belangrijkste: je kan in 2014 opnieuw genieten van het geweldige feest dat Rock Herk altijd is geweest.

Ga naar de website voor alle info en voorwaarden. Rock Herk editie 32 vindt plaats op 18 en 19 juli 2014 te Herk-de-Stad.

99 Festivals steunt Rock Herk en we zouden jullie graag warm maken om dit mooie initiatief ook te steunen.