fbpx

Best Kept Secret 2016: de meest succesvolle, natte editie

Best Kept Secret 2016Het was afgelopen weekend weer tijd om af te zakken naar Hilvarenbeek, waar de vierde editie van Best Kept Secret plaatsvond. Wat we vooral moeten onthouden van Best Kept Secret 2016 is de grote modderpoel aan stage ONE en de keuze-stress die plots opduikt, wanneer we ons bevinden tussen de massa hippe food trucks.

Naast dit alles stond deze editie ook in het teken van verandering en dat juichen we alleen maar toe. Stage TWO heeft er twee schermen bijgekregen en de grootste transformatie was te merken bij Stage THREE, die omgetoverd werd naar een volledig overdekte tent. De capaciteit werd flink opgeschroefd en dat was ook nodig bij deze recordeditie.

Zaterdag 18 juni

Ons Best Kept Secret 2016 weekend begon op zaterdag pas met een bezoek aan het vernieuwde stage THREE. Dat werd een boeiend half uurtje, waarin de jonge Youtube-ster/student Kelvin Jones (****) eigen nummers afwisselde met enkele covers van The Weeknd, RHCP en Aloe Blacc. Zijn bijnaam ‘The Black Ed Sheeran’ is dus zeker niet gestolen.

Op naar het Belgisch gedeelte van de dag. Black Box Revelation (***) mocht de modderpoel van Stage ONE opwarmen tijdens de eerste helft van de EK-wedstrijd België – Ierland. Een degelijk optreden, maar het publiek kreeg het er niet heel warm van. Waarschijnlijk zat die flinke regenbui tijdens de set daar wel voor iets tussen.

Best Kept Secret 2016Tijd voor de lo-fi samplemuziek van Sleaford Mods (***). Geen bijzonder vernieuwend geluid, maar wel een furieuze Jason Williamson die een uur lang raast over ergernissen als werkloosheid, de regering en Twitter. Andrew Fearn zorgde voor de présence van het weekend. Hij liep wat droogjes het podium op in zijn joggingbroek, Goofy-shirt en een sixpack. Het enige wat hij op het podium zou doen is, na elk nummer, een bevestigend knikje geven naar Jason om vervolgens een nieuw nummer op te zetten en een pintje te openen. “You fucking bastard!” horen we Jason al denken.

Wat vloog de tijd voorbij tijdens Bloc Party (). Als een sneltrein raasden ze door de set, maar helaas, net als het weer was ook dit optreden van Bloc Party zeer wisselvallig. De recente nummers zijn een schim van wat Bloc Party ooit was. Kele drukt zijn elektronische stempel iets te hard door en dat legt de band geen windeieren. De oude nummers staan gelukkig nog als een huis, maar vertrouwd voelt het allemaal niet meer aan. Van Air () onthouden we enkel het schattige en charmante Franse accent en een optreden waar niemand echt wild van werd.

Editors

De headliner van BKS 2016 was Editors (****). Ze sloten het hoofdpodium in stijl af met een bombastische performance én vuurwerk. Ja Tom, “The weather was miserable”, maar toch stond de hele modderpoel bomvol. Een mooie afsluiter van een natte dag. Proficiat aan allen die de regen hebben getrotseerd.

Zondag 19 Juni

Zondag waren de weergoden Best Kept Secret 2016 iets gunstiger gezind. We konden genieten van Ryley Walker, Beak>, Yeasayer, Band Of Horses  en het magistrale Explosions In The Sky.

Best Kept Secret 2016De twee hoogtepunten van de dag waren Wilco (*****) en Jamie XX (****). Zoals gehoopt, heeft Wilco – na al die prachtplaten – de verwachtingen meer dan ingelost. Het werd anderhalf uur genieten, genieten en nog eens genieten.

Jamie XX kreeg de eer om het festival af te sluiten en haalde daarvoor zijn beste platen boven. Op zo’n idyllische plek dansen op de tonen van Blue Monday, er zijn slechtere manieren om je avond af te sluiten. Jamie XX bracht een opwindende set en de festivalgangers keerden met een goed gevoel terug naar hun droge bedjes.

De meest succesvolle, natte editie

Op Best Kept Secret 2016 kan je op elk moment genieten van de prachtige omgeving, leuke randanimatie en heerlijke, betaalbare food trucks. Door het grauwe weer moest de magie van de natuur plaatsmaken voor heel wat modderpoeltjes. Gelukkig lieten de 25.000 festivalgangers dat niet aan hun hart komen en zorgden ze samen met de organisatie voor de meest succesvolle (maar ook natste) BKS-editie ooit.

Benieuwd of de volgende editie deze kan overtreffen? Best Kept Secret 2017 vindt plaats op 16-17-18 juni op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.