Alle kanshebbers en geruchten voor Pukkelpop 2019

Met een vernieuwde website en een wishlist onder de arm, lijkt de organisatie van Pukkelpop klaar om de eerste lading namen vrij te geven. We tellen ongeduldig af en zetten eerst even alle kanshebbers en geruchten voor Pukkelpop 2019 op een rijtje.

Twenty One Pilots

Laten we meteen met de deur in huis vallen: Twenty One Pilots is – zonder twijfel – de grootste kanshebber! Als er iets is waarin Pukkelpop en Chokri meesters zijn, dan is het wel het creëren van vernieuwende headliners. De band staat komende zomer bovenaan de affiche van Reading & Leeds, FM4 Frequency en Sziget, dus een headline-spot op de Main Stage van Pukkelpop lijkt niet meer dan een logisch gevolg!

Foo Fighters 

De Foo’s zijn tijdens Pukkelpop in de buurt en hebben op 15, 16 en 18 augustus nog een plekje vrij in hun agenda. Dave Grohl heeft een speciale band met het Pukkelpop, waar hij met Nirvana zijn allereerste Europese festivals speelde in 1991. Ondertussen stond Foo Fighters er al 4x op de Main Stage en zou een vijfde passage als muziek in de oren klinken van vele Pukkelpoppers.

Post Malone

Na zijn passage op Rock Werchter 2018 volgden er niets dan lovende recensies. Als gevolg staat Posty op 11 maart 2019 in het Antwerps Sportpaleis, een opwarmertje voor hij aan de festivalzomer begint. Een headliner die perfect binnen de lijn van van het Pukkelpop-DNA valt en één weekje na PKP19 zal optreden op Reading & Leeds.

The National

Hun laatste passage op Pukkelpop dateert al van 2014, maar volgende zomer lijkt de machine weer op volle toeren te draaien. De Amerikaanse band staat net voor de start van Pukkelpop op het Portugese Paredes de Coura. Een gedroomde sub-headliner voor Pukkelpop 2019 wat ons betreft.

Bastille

De Britten spelen een week na Pukkepop op het Britse Reading & Leeds en lijken opnieuw in de running voor een plekje op de PKP-affiche, na eerdere passages in 2015 en 2017.

Zijn er ook outsiders? Ja, natuurlijk! Wat dacht je van Travis Scott? De Amerikaans rapper staat al geprogrammeerd voor Roskilde en Open’er en heeft iets goed te maken met het Pukkelpop-publiek, na zijn gecancelde show van 2018. Hetzelfde geldt voor Chance The Rapper, die komende festivalzomer ook zal touren doorheen Europa.

Ook de rosse god, Ed Sheeran, staat een week voor Pukkelpop op het Hongaarse Sziget. De kans is klein dat hij nog afzakt naar Pukkelpop, vermits hij dan al een overvolle concertagenda moet afwerken.

Als we de agenda’s van andere toppers openen, botsen we snel op mooie namen als The Offspring, Richard Ashcroft, Maximo Park, Mogwai, Sigrid, Robyn, Prophets Of Rage en Chvrches. Stuk voor stuk kanshebbers voor een mooie plek op de Pukkelpop-affiche!