fbpx

Alle kanshebbers en geruchten voor Pukkelpop 2019

De organisatie van Pukkelpop lijkt klaar om een eerste lading namen vrij te geven. We tellen ongeduldig af en zetten eerst even alle kanshebbers en geruchten voor Pukkelpop 2019 op een rijtje.

Twenty One Pilots

Laten we meteen met de deur in huis vallen: Twenty One Pilots is – zonder twijfel – de grootste kanshebber! Als er iets is waarin Pukkelpop meester is, dan is het wel het creëren van vernieuwende headliners. De band staat komende zomer bovenaan de affiche van Reading & Leeds, FM4 Frequency en Sziget. Een headline-spot op Pukkelpop lijkt niet meer dan een logisch!

Foo Fighters 

De Foo’s zijn tijdens Pukkelpop in de buurt en hebben op 15, 16 en 18 augustus nog een plekje vrij in hun agenda. Dave Grohl heeft een speciale band met het Pukkelpop, waar hij met Nirvana zijn allereerste Europese festivalsshow speelde (1991). Ondertussen stond de band er al 4x op de Main Stage en zou een vijfde passage als muziek in de oren klinken van vele Pukkelpoppers.

Post Malone

Na zijn passage op Rock Werchter 2018 volgden er niets dan lovende recensies. Resultaat: Posty staat op 11 maart 2019 in het Antwerps Sportpaleis, een opwarmertje voor hij aan de festivalzomer begint. Een headliner die perfect binnen de lijn van van het Pukkelpop-DNA past en één weekje na PKP19 zal optreden op Reading & Leeds.

Tame Impala

Tijdens Pukkelpop staat de band rond Kevin Parker op het Franse La Route du Rock en een weekje voor het feest in Kiewit losbarst zal Tame Impala het Finse Flow Festival headlinen. Daarmee stijgt de kans dat de Australische band een bezoek brengt aan PKP19!

The National

Hun laatste passage op Pukkelpop dateert van 2014, maar volgende zomer lijkt de machine weer op volle toeren te draaien. De Amerikaanse band staat net voor de start van Pukkelpop op het Portugese Paredes de Coura. Een gedroomde sub-headliner voor Pukkelpop 2019 wat ons betreft.

Zijn er ook outsiders? Ja, natuurlijk! Wat dacht je van Travis Scott? De Amerikaans rapper staat al geprogrammeerd voor Roskilde en Open’er en heeft iets goed te maken met het Pukkelpop-publiek, na zijn gecancelde show van 2018. Hetzelfde geldt voor Chance The Rapper, die komende festivalzomer ook zal touren doorheen Europa.

Als we de agenda’s van andere toppers openen, botsen we snel op mooie namen als Major Lazer, Billie Eilish, Richard Ashcroft, Maximo Park, Jorja Smith, Mogwai, Sigrid, Robyn, Ben Howard, Idles, Father John Misty, Chvrches,  Modeselektor en Prophets Of Rage. Stuk voor stuk kanshebbers voor een mooie plek op de Pukkelpop-affiche!