fbpx

6 must-see artiesten op Dour 2018

Dour, c’est l’amour! Het festival schotelt ons dit jaar weer een heerlijk gevarieerde affiche voor met namen als Alt-J, Mura Masa, The Chemical Brothers, Nekfeu, Paul Kalkbrenner, Tyler the Creator, Diplo, Soulwax en. Maar er val nog zoveel meer te ontdekken. Wij selecteerden alvast 8 aanraders voor Dour 2018.

The Jillionaire (11 juli – 23:00): Met The Jillionaire krijg je 1/3e van Major Lazer voorgeschoteld. Met zijn Caribische muziek komt hij de unieke sound van Trinidad en Tobago promoten. De zon blijft die nacht nog even schijnen in de Red Bull Elektropdia Balzaal. Blijf na het optreden nog wat hangen, want ook Diplo zal die avond nog optreden!

Odesza (12 juli – 00:00): In de Boombox kan je de elektronische mix van pop, house en r&b aanschouwen van het Amerikaanse duo Harrison Mills en Clayton Knight. Fans van Bonobo, Flume en Mura Masa komen hier zeker aan hun trekken!

BRNS (13 juli – 15:30): Ze zijn klaar voor hun vierde passage op Dour! De experimentele indie-rock van de Brusselse band BRNS (uitgesproken als “brains”) is ondertussen alom geprezen in binnen- en buitenland. Voor fans van claustrofobie, koorzangen en duistere orgels.

Altin Gün (14 juli – 17:00): Altin Gün is een Nederlands-Turkse band uit Amsterdam die Dour komen veroveren met hun funky sound. Ze waren eerder al één van de hoogtepunten op Best Kept Secret 2018 en zijn nu klaar om ook België te veroveren!

Zeal & Ardor (14 juli – 18:30): De band wist iedereen moeiteloos te overtuigen op Graspop en zal dat kunstje straks nog eens overdoen op Dour. Verwacht je aan een mix van loeiende black metal, negrospirituals, oude blues, electro en een vleugje hiphop.

Amelie Lens (15 juli – 21:00): Drie op een rij voor Amelie Lens. De Jonge Antwerpse producer stond in 2016 en 2017 al eens op Dour en mag nu de Balzaal nog eens doen ontploffen. Ze won afgelopen jaar de prijs van ‘Best Belgian DJ’ op de Red Bull Elektropedia Awards en dat kunnen we straks samen vieren!