fbpx

5 redenen om af te zakken naar Sziget Festival 2018

Eén van de grootste Europese festivals opent bijna zijn deuren. Sziget Festival 2018 presenteert niet enkel een ijzersterke line-up, maar het pakt elk jaar ook uit met een indrukwekkende randprogrammering. Dit allemaal op het  magische Óbuda-eiland nabij het hart van Boedapest. Sziget biedt een unieke beleving aan die een festival-liefhebber minstens één keer moet meegemaakt hebben.

1. Die headliners!

Sziget biedt elk jaar opnieuw het neusje van de muzikale zalm aan. Ook dit jaar pakt het festival weer uit met duizelingwekkend straffe headliners en co-headliners zoals Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Dua Lipa, Kygo, Bastille, Liam Gallagher, The War On Drugs, Parov Stelar, Bonobo en Lykke Li.

Alsof dat nog niet voldoende is, zijn ook nog Stormzy, The Kooks, Kaleo, Shawn Mendes, Chet Faker, Asaf Avidian, Aurora, Petit Bisquit, Fever Ray en Nothing But Thieves.

2. Opwarmen voor Pukkelpop

Wie niet kan wachten om Dua Lipa, Kendrick Lamar of Oscar & The Wolf live aan het werk te zien op Pukkelpop, kan altijd een ticket boeken richting Boedapest. Daarnaast delen beide festivals nog veel artiesten die je op Sziget kan ontdekken, waardoor je je keuzestress voor Pukkelpop wat kan verlichten.

Sziget en Pukkelpop delen namen als Nick Murphy, The War On Drugs, Bonobo, King Gizzard & the Lizard Wizard, Cigarettes After Sex, Rhye, Unknown Mortal Orchestra, Aurora, Nothing But Thieves, Sofi Tukker, Tiga en nog zoveel meer.

3. Het waanzinnige randprogramma

Naast die waanzinnige line-up presenteert het festival ook een duizelingwekkend randprogramma. Het varieert van een cinema, yogalessen, kermis, enkele gastsprekers, dansshows, theater, circus en een hele reeks workshops.

Dit allemaal in een magisch decor, versiert met discoballen, kunstwerken en een draak gemaakt uit plastic flessen. Daarnaast wordt er ook een Boat Party georganiseerd, waarmee je de stad per boot kan ontdekken.

4. Je dagelijkse party

Sziget voorziet 7 speciale party-concept in de programmatie aan de Main Stage. De befaamde Ball Party geeft de aftrap voor Kendrick Lamar en Lykke Li aan hun optreden beginnen.

Wie zich elke dag om 19u wil uitleven aan het hoofdpodium, kan genieten van een Love Party (met zonnebrillen), Freedom Party (met spandoeken), Flag Party, Sing-Along Party, Pom-Pom Party en een Glowsticks Party

5. Citytripje Boedapest

Koppel aan je festivalervaring ook meteen een citytrip naar de Hongaarse hoofdstad. Boedapest heeft veel te bieden zoals het indrukwekkende parlementsgebouw, het Gellert Spa, het Vissersbastion, de Kettingbrug, het Széchenyibad en een wandeling aan de Donau. Niet onbelangrijk, maar Boedapest is een heel budgetvriendelijke stad. Ideaal voor de portemonnee van een festivalganger!

Sziget Festival 2018 vindt plaats in het Hongaarse Boedapest op het Island Of Freedom van 8 tot en met 15 augustus. De ticketverkoop loopt via de website van het festival.