25 nieuwe namen voor Pukkelpop 2015

paolo-nutiniMorgen om 10u gaan eindelijk de tickets voor de 30ste editie van Pukkelpop in voorverkoop. Maar dat gebeurt niet zomaar want vandaag worden eerst nog een reeks artiesten aan de affiche toegevoegd. Zo is op donderdag 20 augustus Paolo Nutini te zien in Kiewit, een dag later komt Christine & The Queens langs en op zaterdag 22 augustus keren Evil Superstars terug voor een exclusieve reünieshow. Wat Mauro & co gaan brengen blijft tot dan een groot geheim, maar exact 20 jaar na hun eerste Pukkelpop-optreden zijn de verwachtingen natuurlijk hoog.

Verder zie je op donderdag 20 augustus ook Kygo, Baauer, Lianne La Havas, Madeon, Bleachers en John Coffey aan het werk. Op vrijdag vervoegen The Gaslight Anthem, Chvrches, Amenra, Flosstradamus, Coheed & Cambria, Låpsley, Dorian Concept Liveband ft Cid Rim & The Clonious, Ho99o9, Shura en Thy Art Is Murder de affiche. Zaterdag is het, naast de Evil Superstars-reünie, ook uitkijken naar Wilkinson, Dusky, Metrik ft Dynamite, Portico, Shamir en Single Mothers.

Zij vervoegen met zen allen de eerste 119 namen die vorige maand al op de affiche werden geplaatst. Daar zaten onder andere Bastille, Linkin Park, Netsky, Rudimental, Major Lazer, Ellie Goulding, Limp Bizkit, Mark Ronson, The Offspring, Underworld, Interpol, George Ezra, Boys Noize, The Parov Stelar Band, James Blake, Tame Impala en The War On Drugs in. Helaas valt er ook al een eerste cancel met Run The Jewels, die aankondiging in de eerste lichting was een vergissing en is het hiphopcollectief dus niet te zien op Pukkelpop.

Pukkelpop 2015 vindt een weekje later dan voorzien plaats van 20 tot 22 Augustus op de Pukkelpopweide van Kiewit, ten noorden van Hasselt. Het is ook stilaan een traditie dat Pukkelpop namen deelt met Lowlands. Tickets en info zijn beschikbaar vanaf woensdag 22 april om 10u. Voor een combiticket betaal je dit jaar 199€ en dagtickets zijn beschikbaar aan 95€Hou van je ticket en deel je tickets niet via social media, nieuw dit jaar is de Green-ID.

PKP-15