De 10 mogelijke headliners van Pukkelpop 2018

Stiekem kijken we al uit naar het tweede deel van de festivalzomer, meer bepaald naar Pukkelpop 2018! Momenteel is de affiche nog leeg, maar deze namen zouden wel eens een plekje kunnen krijgen op de poster van PKP18. We zijn alvast benieuwd wie van deze artiesten een uitnodiging krijgt van Chokri.

Headliners van Pukkelpop 2018: MacklemoreMacklemore: De Amerikaanse rapper kwam in 2014 met Ryan Lewis Pukkelpop al eens op stelten zetten. In 2018 gaat hij opnieuw touren door Europa en is hij in de buurt. Met een nieuwe show en nieuw materiaal lijkt hij klaar om voor een tweede keer de Pukkelpopweide te veroveren.

Netsky: Voor het betere danswerk komen we al snel uit bij onze eigen Netsky. Hij speelt in augustus op het Oostenrijkse FM4 Frequency Festival en is dus een grote kanshebber om een Pukkelpopdag af te sluiten.

Headliners van Pukkelpop 2018: Imagine DragonsImagine Dragons: Ook zij staan als headliner op het Oostenrijkse FM4 Frequency Festival en zijn daarbovenop grote kanshebber voor een plekje op Lowlands. Dan lijkt Pukkelpop al bijna een zekerheid voor de geliefde Amerikanen.

The Prodigy: De Firestarters touren komende zomer door Europa en zijn wel héél dicht in de buurt tijdens Pukkelpop. Hun laatste passage dateert al van 2013 en dus is het hoog tijd om hen nog eens op de Main Stage te plaatsen.

Headliners van Pukkelpop 2018: Arcade FireArcade Fire: Een weekje voor het feest in Kiewit losbarst staat Arcade Fire op het Deense HAVEN festival. Zakken ze op tijd af naar België voor een feestje op de Main Stage?

Kygo: De Noorse dj zal tijdens Pukkelpop optreden in Oostenrijk en dan lijkt de afstand naar Kiewit niet onoverbrugbaar. In 2015 stond hij overdag nog in de Boiler Room… in 2018 misschien wel als afsluiter?

The Chemical Brothers: Zien we hen op Rock Werchter, Dour of toch op Pukkelpop? We wachten geduldig af waar in België we het Britse dj-duo volgende zomer zullen bewonderen.

Headliners van Pukkelpop 2018: The War on DrugsThe War On Drugs: De band liet eerder al weten dat ze in augustus opnieuw afzakken naar België. Uiteraard verwelkomen we hen met open armen op Pukkelpop!

The Chainsmokers: Pukkelpop 2018 feestelijk afsluiten doen we het best met wat stevige beats. Naast Netsky, Kygo en The Prodigy zouden The Chainsmokers zeker niet misstaan op de Main Stage.

Bonobo: Het is al van 2013 geleden, dat we dit dansgrage aapje nog eens zagen op de weide van Kiewit. Tijd voor een nieuwe passage?

De drie outsiders

Headliners van Pukkelpop 2018: Britney SpearsUiteraard kunnen Chokri en zijn organisatie ons steeds verrassen met Björk. De IJslandse duizendpoot tourt door Europa met nieuw materiaal en kan een hele weide doen wegdromen. Ook Chance The Rapper had nog iets goed te maken met het Pukkelpop publiek, na zijn gecancelde show in 2017. Helaas staat hij die periode op het Japanse Summer Sonic Festival.

And last but not least, Britney Spears. De Amerikaanse zangeres zal in augustus, één weekje voor Pukkelpop, optreden op het Deense Smukfest. Het zou alvast een verrassing van formaat zijn en in Kiewit pakken ze al eens graag uit met iets speciaals.

En wat kunnen we overdag zien op Pukkelpop? Die lijst met kanshebbers en geruchten kan je hier terugvinden.

Pukkelpop 2018 gaat dit jaar door van woensdag 15 tot zaterdag 18 augustus op de vertrouwde Pukkelpopweide in Kiewit, ten noorden van Hasselt. De eerste namen en ticketinfo worden binnenkort vrijgegeven.