Pukkelpop afgelast door strengere coronaregels

Een maand voor Pukkelpop plaats zou vinden, besluit de overheid de coronaregels te verstrengen. Gevolg: geen Pukkelpop in 2021. Het festival zal niet doorgaan van 19 tot en met 22 augustus en wordt verplaatst naar 2022. Pukkelpop 2022 zal doorgaan op 18-19-20-21augustus.

Volgens Pukkelpop was de eis om het publiek te testen “volstrekt onhaalbaar”, nadat de geldigheidslimiet van de coronatesten last-minute was aangepast. De organisatie wijst de vinger naar de overheid, die “de spelregels net voor de wedstrijd” te hebben veranderd: Alsof je aan Wout Van Aert zou zeggen: je mag meedoen aan de koers, maar wel op één wiel.”.

Had je al een ticket gekocht? Dan krijg je voor 8 augustus een mail en je kan kiezen voor terugbetaling of een overzetting naar volgend jaar.

Op de affiche stonden namen als Stormzy, Paul Kalkbrenner, The HivesAnne-Marie, Liam Gallagher, Netsky, Balthazar, Editors, Marshmello, 2ManyDJs, Bazart en veel meer. Het is nu nog onduidelijk of deze namen mee verhuizen naar 2022 of niet.