fbpx

Onze aanraders voor Graspop Metal Meeting 2024

Onze aanraders voor Graspop Metal Meeting 2024Deze week is het eindelijk zover, dan openen de poorten naar de heilige weide en gaat Graspop Metal Meeting 2024 van start. Helaas moeten we ons voorbereiden op een natte editie, maar echte Vikingen varen door elke (modder)zee. Met 5 volwaardige podia en heel wat randanimatie is kiezen meestal verliezen. Toch hopen we het verlies binnen de perken te houden door jullie verder te helpen met onderstaande aanraders.

Aanraders Graspop 2024 voor donderdag 20 juni

Stake (15.50 - 16.40) South StageStake (15.50 – 16.40) South Stage: Ze waren nog maar net uit de pampers toen de groep werd opgericht en als pubers wonnen ze Westtalent en enkele maanden later Humo’s Rock Rally. Geloof het of niet, de jonge dertigers staan dus al 20 jaar op de planken. Begin november wordt dat stevig gevierd in de Landmarck te Kortrijk, maar het feest moet goed voorbereid worden en dan is er geen betere plaats dan het grote podium van Graspop. En als je op dat moment nog niet op de weide bent, dan heb je woensdagavond veel te vroeg gepiekt.

Hanabie (18.15 - 19.05) Metal DomeHanabie (18.15 – 19.05) Metal Dome: De Metal Dome zal even een Japanse tempel worden. Frontvrouw Yukina springt over het podium als een kleine ninja, maar doet dat allesbehalve als een stille krijger. Wanneer haar strot volledig opengaat, komt dat aan met de kracht van een Japanse aardbeving. Die aardbeving wordt steevast gevolgd door een tsunami van gitaren en melodische metalcore met een gepeperd Aziatisch sausje.

Kvelertak (19.15 - 20.05) MarqueeKvelertak (19.15 – 20.05) Marquee: Rock ‘n roll meets black metal! Black ’n roll met een mengeling van hardcore punk. Verassen doen ze na een vijfde plaat niet meer, maar knallen kunnen ze wel! Kvelertak betekent in het Noors wurggreep en dat is exact wat ze doen vanaf de eerste tot de laatste minuut op het podium. Een schooluurtje alles geven zonder al te veel franjes, want voor die extra surplus, zorgen de headliners van die avond.

Aanraders Graspop Metal Meeting 2024 voor vrijdag 21 juni

Bruce Dickinson (17.45 - 18.35) North StageBruce Dickinson (17.45 – 18.35) North Stage: Een jaar zonder iets of iemand van Iron Maiden op Graspop, dat is als een metalfestival zonder bier. We hebben bijna 20 jaar moeten wachten op solo materiaal van Bruce en het was duidelijk dat deze legendarische frontman een creatief ei kwijt moest. Het resultaat is een inspirerende plaat The Mandrake Project. Een plaat die past in het oude solowerk en met zijn kwaliteitslabel zijn we vooral razend benieuwd naar hoe hij deze live brengt.

Fu Manchu (20.05 - 20.55) Metal DomeFu Manchu (20.05 – 20.55) Metal Dome: Electric Callboy kon ons niet overtuigen op Rock am Ring. Een party metalband die moet knallen van begin tot eind en meer moet klateren in plaats van tateren. Doe ons dan maar Fu Manchu uit het zonnige Zuid-Californië. De zon kunnen we zeker gebruiken en mag ons zeker begeleiden wanneer deze vierkoppige band ons een unieke blend van klassieke rock en punk brengt. Een uurtje stonerrock met een fris pintje bij valavond, dat is waar festivals om draaien.

Pendulum (22.45 - 00.00) MarqueePendulum (22.45 – 00.00) Marquee: Wat doet een Drum & Bass band op een festival als Graspop METAL Meeting? Knallen! Pendulum Live zijn intense beats met scheurende gitaren en allesbehalve te vergelijken met een zoveelste DJ-set. De Marquee zal bonken en rammelen en wat ons betreft mocht dit zelfs op de North Stage. “Ja, maar Judas Priest dan?” Als je ze in de voorbije 50 jaar en na zo veel passages in België steeds hebt gemist, heb je voor deze editie meteen een nieuw excuus.

Aanraders Graspop Metal Meeting 2024 voor zaterdag 22 juni

Spoil Engine (12.00 - 12.45) North StageSpoil Engine (12.00 – 12.45) North Stage: Het zijn de Belgen die de derde dag van Graspop 2024 openen. De frontvrouw is al eventjes vertrokken, maar de band is nog steeds springlevend. Originele frontman Niek Tournois staat weer achter de microfoon en dat maakt het 20-jarig jubileum helemaal compleet. Het is ook 15 jaar geleden dat ‘Antimatter’ uitkwam en dat zal, net als de eerste plaat, extra veel aandacht krijgen tijdens de set om de nostalgische trip compleet te maken.

Fleddy Melculy (12.55 - 13.40) South StageFleddy Melculy (12.55 – 13.40) South Stage: Er hingen eens een spook, ene met een klakske en ne zot met een masker van groen caoutchouc aan den toog. Van het een kwam het ander en Fleddy Melculy zag het levenslicht. Puur uit liefde voor hardcore, metal én met veel goesting om te entertainen. Een mallotige mix van brute hardcore, zwaarmetalen mokerriffs en stand-up comedy gaat er even lekker in als een stapel Bifi’s na een uurtje circlepitten.

En eindelijk hebben ze die verdiende plek op het groot podium te pakken!

Limp Bizkit (21.05 - 22.10) South StageLimp Bizkit (21.05 – 22.10) South Stage: Ja, wees maar kwaad op ons en laat u maar is gaan op sociale media. Fans van I Am Morbid en Blind Guardian hebben toch al lang hun keuze gemaakt. Voor wie deze niet heeft aangevinkt op de timetable, wat ga je doen met die vrije tijd? Belgisch voetbal kijken? Natuurlijk niet! Ook al ben je op dat moment al redelijk beschonken, toch ga je naar de toog en neem je nog enkele pintjes en beland je helemaal per ongeluk bij Limp Bizkit.

Een uur lang beneveld hits uit je jonge jaren meebrullen toen onze nationale ploeg het nog moest hebben van mathematische zekerheid.

Aanraders Graspop Metal Meeting 2024 voor zondag 23 juni

John Coffey beerJohn Coffey (12.10 – 12.55) North Stage: Na 6 jaar zijn ze helemaal terug en nog niks verloren van het beukwerk waarvoor ze bekend zijn. We vragen ons af of ze ons landje bewust vergaten tijdens hun reünie ronde van 2023. Er is nochtans geen betere plek dan de heilige weide om na al die jaren terug te keren. Voor diegene die ver op het einde van hun Latijn zijn, is het meteen de ideale muzikale kopstoot om wakker te schieten voor de laatste festivaldag.

Ereb Altor (17.45 - 18.45) MarqueeEreb Altor (17.45 – 18.45) Marquee: Het is een beetje schandalig dat deze Zweedse Vikingen nog niet eerder op Graspop Metal Meeting stonden. We hebben even doorgezocht en het lijkt zelfs op dat ze nog nooit op Belgische grond hebben vertoefd. De band is gestart als een eerbetoon aan Bathory, de godfathers van de Vikingmetal, en ze zullen dan ook veel van hun werk brengen nu Quorthon ons exact 20 jaar geleden veel te vroeg heeft verlaten.

Met 9 werken in hun eigen platenbak mogen we ons ook verwachten aan een brok progressief uit de eigen discografie.

Igorrr (21.55 - 22.55) Metal DomeIgorrr (21.55 – 22.55) Metal Dome: Ga je naar een zoveelste optreden van Scorpions? Tuurlijk niet, je gaat wat klappen incasseren van Gautier Serre. Igorr is een unieke act door de onvoorspelbare manier waarop ze genres door elkaar mixen. Het is een trip zonder grenzen en speciaal is het minste waarmee je Igorrr kan bestempelen. Je kan erna meteen de laatste Skullies erdoor jagen, want je zal er eentje kunnen gebruiken om te bekomen.

Graspop Metal Meeting 2024

Onze aanraders voor Graspop Metal Meeting 2024Nu heb je extra tijd om het festivalterrein te verkennen. Gebruik onze checklist om je festivalzak te maken en controleer dan meteen of je campingspullen nog fris ruiken en waterdicht zijn. Surf naar Ticketmaster om je tickets te raadplegen of nog een parkeerkaartje aan te kopen. Ecologische metalheads kunnen een plekje op de trein reserveren via de NMBS. Wie al zin heeft in een fris pintje, kan nog Skullies opladen. Vergeet zeker de app niet te downloaden, zodat je steeds alle informatie bij de hand hebt.

Onze aanraders voor Graspop Metal Meeting 2024 ©GMM - Chris StessensDe affiche voor Graspop 2024 was al bekend! Voor de openingsavond werd Tool aangekondigd en shockrock legende Alice Cooper. Een dag later staan Five Finger Death Punch en Judas Priest bovenaan de affiche. Zaterdag zetten we de rollators aan de kant met Avenged Sevenfold en Bring Me The Horizon. Zondag halen we deze weer boven voor Scorpions, Machine Head komt dan weer de oude knokkels door elkaar rammelen.

Graspop Metal Meeting 2024 vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni op zijn vertrouwde Stenehei in Dessel. Tickets voor Graspop 2024 zijn beschikbaar via Ticketmaster. Alle ticketinfo en prijzen voor komende editie kan je terugvinden op deze pagina. Verder hebben we al enkele tips voor wie zich komende festivalzomer wil wagen aan stagediven of crowdsurfen

Graspop Metal Meeting 2024 Tickets