fbpx

Lowlands krijgt overdekte parkeerplaats met 90.000 zonnepanelen

Ze zijn met maar liefst 90.000, de nieuwe aanwinsten van Lowlands. Je zal ze niet terugvinden op het festivalterrein, maar op de parking. Het Nederlandse festival en Mojo Concerts werken samen met Solarfields aan een overdekt parkeerterrein dat over 90.000 zonnepanelen beschikt.

De duurzame carport zal zo’n 35 hectare groot zijn en wordt meteen de grootste ‘Solar Carport’ ter wereld. De werkzaamheden beginnen in november 2020 en in mei 2021 zou de duurzaamste parking ter wereld operationeel moeten zijn. Jaarlijks zou de parking zo’n 35.000.000 kWh elektriciteit produceren, goed voor zo’n 10.000 gezinnen van groene stroom te voorzien.

Per Lowlandseditie wordt circa 300.000 kWh elektriciteit verbruikt, die momenteel wordt opgewekt door generatoren. Dankzij dit initiatief, zet het festival een enorme groene stap voorwaarts.

“Als er niet snel concrete maatregelen worden getroffen, gaan onze jonge bezoekers de gevolgen van klimaatverandering en milieuverontreiniging in hun dagelijks leven meemaken.” – Eric van Eerdenburg, directeur Lowlands