Deze 5 zien we zeker terug op festivals in 2019

Het festivalseizoen loopt stilaan op zijn einde, maar dat weerhoudt ons niet om vooruit te blikken naar de volgende festivalzomer. Er zijn ondertussen al heel wat namen in de geruchtenmolen gedraaid, maar deze vijf zijn de grootste kanshebbers om in 2019 aan het werk te zien op een Belgische of Nederlands festivals. Namen die niet zouden misstaan op Rock Werchter, Best Kept Secret, Pinkpop of TW Classic.

1. The Cure

De band zal in het voorjaar van 2019 afzakken naar Zuid-Afrika om er op 16 maart op het Rock On The Lawns Festival in Johannesburg te spelen. Enkele dagen later speelt de band een tweede festivalshow in Kaapstad. Op andere data is het nog even wachten, maar de kans is dus bijzonder groot dat The Cure ook afzakt naar enkele Europese festivals.

2. P!nk

In een tweet van P!nk was te lezen dat de Amerikaanse zangeres in 2019 zeker afzakt naar Europa tijdens de zomerperiode. In maart 2019 zal ze haar wereldtournee op gang trappen in Florida. In 2010 stond P!nk nog op het hoofdpodium van Rock Werchter. Herhaalt ze die stunt in 2019 nog eens?

3. Muse

“See you next year Germany”! Met die woorden sloot Matthew Bellamy zijn show af op het Duitse Rock Am Ring festival. De frontman lichtte al een tipje van de sluier over de nieuwe show voor 2019. Deze zomer speelde de band op een handvol festivals, maar daar zal in 2019 zeker verandering in komen.

4. Weezer

Het eerste Europese concert van Weezer in 2019 ligt al vast! Ze zijn in de buurt tijdens Rock Werchter en Dour en dus mogen we hen zeker noteren al een grote kanshebber voor één van deze Belgische festivals. Ook Pinkpop of Best Kept Secret zou Weezer niet misstaan.

5. Coldplay

In 2017 nog in het Koning Boudewijnstadion, maar in 2019 misschien terug op de festivalweide? Verschillende media laten weten dat organisaties in onderhandeling zijn met Coldplay voor enkele festivalshows. Een ideale headliner voor Rock Werchter of de 50e verjaardag van Pinkpop? We verwachten binnenkort nieuws uit het Coldplay-kamp!